Kepek ekmeğinin içerisinde E ve B vitaminleri bulunur.
Kepek ekmeği posa ve lif bakımından zengindir. Bu nedenle tok tutucu özelliği bulunur.
Bağırsaklarda oluşabilen kolon kanserine karşı korucudur.
Asrın Tandırı kepekli ekmeğin bir tanesinde 4,1 gr lif bulunur. Yüksek oranlı lif kan şekerini uzun süreli kontrol altında tutar. Bu yüzden şeker hastalarının kepekli ekmek tüketmesi tavsiye edilmektedir.
Yüksek lifli oluşu, bağırsak ve mide problemlerine iyi gelir.
Metabolizmayı hızlandırır.
Toksinlerden arınmanızı sağlar.
Tansiyonu düşürür ve tansiyon dengesini korumaya yardımcı olur.
Kan üretimini destekler.
Sindirimi kolaylaştırır.
Yağlanmanın önüne geçer.
Kalp ve damar hastalıklarına karşı koruyucudur.
Tükürük salgısını arttırır ve gereksiz besin alımına engel olur.
Midede uzun süre kaldığı için hızlı acıkmayı engeller.
Kepek ekmeğin içerisinde fitik asit, kalsiyum-çinko -demir elementlerinin gereğinden fazla emilesine engel olur.
Kepek ekmeği doğal ve yüksek karbonhidrat seviyesine sahiptir.
Uzun raf ömrüne sahiptir ve kolay bozulmaz.
Asrın Tandırı ekmek çeşitleri organik tam tahıllarla, yaklaşık 100 yaşındaki ekşi maya ile fermente yöntemiyle üretilir.
Arpa ekmeği yok denecek kadar az miktarda kolesterol içerir.
Damar tıkanıklığını önler. Bu da kalp sağlığı için çok önemli bir unsurdur.
Sürekli arpa ekmeği kullanımı, kan şekerinde uzun süreli kontrol sağlar
Glisemik indeksi çok düşüktür, dolayısıyla şeker hastaları (kontrollü olarak)
tüketebilir.
Arpa ekmeğini yoğurtla birlikte tükettiğinizde yağ yakımını hızlandırır.
Düşük kalorilidir, dolayısıyla iyi bir diyet ekmeğidir.
Asrın Tandırı arpa ekmeğinin bir adedinde (35 gr) 3,6 gr lif bulunur. Bu sayede
bağırsak hareketlerini düzenleyici ve kabızlık gidericidir. Bağırsak temizleyici olan
arpa ekmeği, bağırsak parazitlerini de temizler.
B vitamini zengini olan Arpa, kan hücrelerini besler ve çoğalmasını sağlar.
Kansızlığa karşı en doğal çözümlerden biridir.
Kalsiyum içeren arpa, kas ve kemik gelişimini destekler ve korur. Eklemlerde oluşan kireçlenme için sürekli bir
beslenme rutini ile tedavide destekleyici rol oynar.
Asrın Tandırı ekmek çeşitleri organik tam tahıllarla, yaklaşık 100 yaşındaki ekşi maya ile fermente yöntemiyle üretilir.
Her gün düzenli olarak yulaflı ekmek tüketiminin kolesterolü
düşürdüğü gözlemlenmiştir.
İçeriğindeki lif sayesinde bağırsak hareketlerini aktive eder ve kabızlık/peklik sorununu bertaraf eder.
İçerdiği diyet lif ve protein ile vücuda enerji depolarken,verdiği tokluk hissi sayesinde fazla yemek yemeği engeller ve kilo artışının önünü keser.
Kan basıncı düzensizliklerini ve kalp rahatsızlıkları tedavilerinde destek olarak kullanılan Yulaf,odaklanma bozukluğu,isteksizlik ve uykusuzluk halleri tedavisine de yardımcı olur.
Kandaki ürik asit miktarını azaltarak,Romatizma ve Gut hastalıkları tedavilerine yardımcı olur.
Yulaf ayrıca her besin maddesinde bulunmayan,bir antioksidan türü olan ve E vitamininin bileşkesine benzeyen Tokotrienolleri içerir.
Asrın Tandırı ekmek çeşitleri organik tam tahıllarla, yaklaşık 100 yaşındaki ekşi maya ile fermente yöntemiyle üretilir.
Asrın Tandırı çavdar ekmeklerinin bir tanesinde 3,5 gr lif bulunur. Çavdar ekmeğimiz lif açısından zengin olduğu için kilonuzu kontrol altına almanızı sağlar.
Bağırsakların sağlıklı çalışmasını sağlar.
Safra kesesini temizler ve taşların meydana gelmesini önler.
Şeker hastalığına birebirdir. Yapılan araştırmalarda çavdar ekmeği diyabet hastaları üzerinde oldukça fayda sağladığı gözlemlenmiştir.
Bağırsak kanseri riskini azaltır ve dolaşım sisteminin sağlıklı çalışmasına yardımcı olur.
Kolesterol kontrolü açısından etkilidir. Özellikle menopoz ve menopoz sonrası, kadınlar için kolesterolü düzenler.
Göğüs kanserinde tedavi edici rol oynamaktadır.
Çavdar içerisinde bulunan selenyum, magnezyum, manganez, fosfor gibi mineraller sağlığımız açısından önemlidir.
Asrın Tandırı ekmek çeşitleri organik tam tahıllarla, yaklaşık 100 yaşındaki ekşi maya ile fermente yöntemiyle üretilir.
Araştırmalar, sürekli tam buğdaylı ekmek tüketenlerin bağışıklık sistemimizi kuvvetlendiren NK hücrelerinin aktivasyonunu sağladığını tespit etmişlerdir.
Buğdayın en dış kabuğunun içeriğinde bulunan B ve B1 vitaminleri, vücudun ve beynin enerji seviyelerini arttırır.
Buğday, 300’den fazla enzim barındıran magnezyum bakımından zengindir. Bu enzimler, vücudun insülin ve glikoz salınımının fonksiyonel olarak kullanılmasını sağlar.
İşlenmemiş tahıllar cilt sağlığı için gereken her vitamin ve minerale sahiptir. Buğdayın zengin selenyum elementi sayesinde cildi beslemeye, yeniden yapılanmasına katkı sağlar. En önemlisi cildin esnekliğini korur ve kırışıklığı geciktirir. İçeriğindeki E ve Çinko sayesinde cilde parlaklık verir.
E vitamini Çinko ve Niasin (B3 vitamini) açısından zengin olan buğday, katarakt ve ana görme noktası gibi göz hastalıkları riskini düşürür.
İçeriğinde 2,46 gr lif bulunan Asrın Tandırı tam buğdaylı ekmeği düzenli tüketmeniz halinde, sindirim problemlerinizde kayda değer iyileşmeler yaşarsınız.
Asrın Tandırı ekmek çeşitleri organik tam tahıllarla, yaklaşık 100 yaşındaki ekşi maya ile fermente yöntemiyle üretilir
Merhabalar yulaf lavaşlarınızı tam glutensiz olarak üretmeniz mümkün mü bir çölyak hastası olarak sürekli yemeklerimi yanımda taşıdığımdan bizler için çok güzel bir alternatif olur dileğimi dikkate almanız ümidiyle
Talebiniz değerlendirilecektir. Gösterdiğiniz ilgi için teşekkür eder, sağlıklı günler dileriz.