Ekşi Mayalı Yulaflı Ekmekle Waffle Yaptık
Tahıllar demir, magnezyum, selenyum, B vitaminleri ve diyet posası (diyet lifi) gibi besin öğelerinin en zengin kaynağıdır. Taş değirmende öğütülmüş tahıllarla, fermente edilmiş mayamızla, el değmeden ürettiğimiz ekmeklerimizi tükettiğinizde, sindirim sisteminizdeki farklılıkları göreceksiniz. Ekmeklerimizden hangi çeşidi tercih ederseniz edin ve her ne şekilde değerlendirirseniz değerlendirin; kendinizi inanılmaz hafif hissedecek ve gerçek bir tokluk hissine erişeceksiniz. Bizden söylemesi!…
Gelelim ekşi mayalı yulaflı ekmekle waffle tarifimize : Bir adet ekmeği 4 eşit parçaya bölün. En alttaki dilime ince bir tabaka labne sürün. Üzerine bir bir dilim ekmek kapatın ve onun da üstüne fındık kreması sürün. Aynı işlemi diğer 2 dilim için de tekrarlayın. En üste de dilimlenmiş çilek, muz, damla çikolata ile süsleyin. Hatta isterseniz üzerine bir iki kıyılmı ceviz tatlınızın besin değerini daha da yükseltecektir. Afiyet Olsun!..